Pillanat, töltöm az oldalt...

Rólunk

KÖZÖS MUNKÁNK

2009 óta foglalkozunk együtt kimondottan jegyes-és házaspárokkal és az azóta eltelt évek során kidolgoztunk egy olyan egyedülálló, különleges módszert, amivel már több mint 450 párt volt szerencsénk tanítani és egymásra hangolni. Ez a Rebuild Párkapcsolat-építő Tánc®, ami 2018-ban jogi védelem alá került, és tudományos hatásvizsgálata jelenleg is zajlik.

A tánc számunkra a munkán és a szórakozáson kívül igazi szenvedély – küldetésünknek és elhívásunknak tartjuk, hogy különböző táncstílusokon keresztül minden korosztálynak a saját nyelvén mélyebb elveket és a mindennapi életben is kamatoztatható tudást adjunk át.

Soha nem csak egy adott koreográfia megtanítását tekintjük célunknak óráinkon, hanem azt, hogy nálunk valóban megtanuljatok táncolni – együtt, egységben, kreatívan, a férfi- és női szerepeket helyesen megélve.

Néhány alapszabály: Botlábú ember nem létezik és soha nem késő elkezdeni!

Várunk Mindenkit sok szeretettel óráinkon, kurzusainkon, táborainkban, reméljük, mihamarabb személyesen is megismerkedhetünk! Minden kérdésre szívesen válaszolunk és nyújtunk segítő kezet és lábat!

Jó böngészést: Erdőfi Dániel és Erdőfi Anna

Dániel

15 évesen kezdtem el társastánccal foglalkozni. Sem én, sem a családom nem gondolta volna, hogy 1 évvel később kiderül, van hozzá tehetségem, és érdemes folytatni. Tánctanáromnak, Székely Attilának és a közösségnek sokat köszönhettem már az első években. Hamar, egy év elteltével már versenyeztem, 3 évvel később már tíztáncosok voltunk, azaz mind standard, mind latin-amerikai táncokból minden stílusból versenyeztünk. Sok versenyt nyertünk a következő években is, de nem ezt emelném ki, inkább azt, hogy személyesen, lelkileg, és emberi kapcsolatokban milyen sokat jelentettek ezek az évek. Gimnazista éveim végére sokkal nyitottabb, magabiztosabb, közvetlenebb lettem.

A tánciskolában és más versenytáncos közösségekben megtanultuk egymást tisztelni, bátran barátkozni és szeretettel közelíteni egymás felé, s így a férfi-nő kapcsolatok, a fiú-lány barátságok könnyebben kialakulhattak. Egy társastáncos pár kapcsolata – nem párkapcsolatra gondolok – bizalmon alapul, emberileg is össze kell hangolódniuk, nem csak szakmailag. Az, hogy sok versenyen kimagaslóan szerepelhettünk ennek is köszönhető volt. Tudtuk, hogy számíthatunk egymásra, és ismertük a táncpartnerünk érzéseit, gondolatait, rezdüléseit. Kitartóan edzettünk, napi 2-3 órás edzéseink voltak, akár heti 3-4-5 alkalommal. Az edzőtáborok is sokat segítettek, talán ott fejlődtünk a legintenzívebben.

A versenyzés után táncoktatóként a Testnevelési Egyetemen végeztem, Jánosi Lászlótól és más tánctanároktól, edzőktől szintén tanulhattam sok olyan versenytáncos alapelvet, melyet a mai napig használok a párokkal való munkám során, de a pedagógiai- és emberismeretet a tanítás során sajátíthattam el. Feleségemmel, Annával 2009 óta tanítunk együtt, a jegyespárokkal és házaspárokkal végzett munkánkban sokszorosan kamatoztathatom a versenytáncos tapasztalatokat. Táncos szakmai tudásomat kiegészítettem az elmúlt években a Baptista Teológiai Akadémián szerzett lelkigondozói végzettségemmel, mely újabb szakterületre nyitotta fel szememet, így mélyebben tudunk a férfi-nő kapcsolatokhoz, házasságokhoz, vagy a jegyesség különleges idejét megélő párok életéhez hozzáállni, ezekkel tánc – és élet vonatkozásában foglalkozni. Különleges ajándéknak érzem, hogy munkánk és elhívásunk megegyezik, a párokkal való munkánk nekünk is sokat ad, mi is sokat fejlődünk ez által.  

 

Anna

3 évesen kezdtem táncolni, a néptánccal és a Ritmikus Gimnasztikával kezdtem az ismerkedést óvodásként, később rengeteg táncstílust tanultam a társastánctól a rock&roll-on át a hip-hop-ig, illetve szertornáztam is 4 évig. 14 évesen találtam meg a táncban az első nagy szerelmet: a musical jazzt, majd modern- és kortárstánccal bővítettem a tudásomat különböző hazai és külföldi workshopokon, kurzusokon. A musical, a jazz, a színpadi tánc azóta is velem maradt – az Infinite Musical csapatának edzése és versenyeredményei is a nevemhez fűződnek.

Tánctanári képzésemet a Testnevelési Egyetemen végeztem el, ezzel párhuzamosan pedig először biológusi-, majd kognitív tudományi kutatói diplomát szereztem. Ezután a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Doktori Iskolájában szereztem PhD fokozatot, doktori disszertációmban  az általunk kidolgozott Rebuild Párkapcsolat-építő Tánc® módszerének tudományos hatásvizsgálatát végeztem el sikerrel. (Részletek: Tudományos háttér). Ennek kapcsán több hazai- és nemzetközi konferencián volt már szerencsém megosztani a párokkal szerzett tapasztalatainkat szakmai közönséggel is. Emellett pedig férjemmel mindketten elvégeztünk egy párkapcsolati tanácsadó továbbképzést is.

2014 óta a párokkal végzett munkánk mellett több általános- és középiskolában tanítunk táncot órarendi órákban, teljes tanévben a 12-18 éves korosztálynak, valamint hosszú évek után is rengeteg végzős osztályt készítünk fel a szalagavató báli táncaikra.